Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig Thuis ziet meldingen vluchtelingen fors toenemen

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 19:04

Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg, het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, ziet het aantal meldingen over vluchtelingen sinds afgelopen jaar fors toenemen.

De meldingen worden gedaan door medewerkers van asielzoekerscentra en van vrijwilligers van hulp- en vluchtelingenorganisaties.

Eerwraak en genitale verminkingen
Naast geweld- en misbruikszaken komen ze zaken rond eerwraak en genitale verminkingen tegen. Het meldpunt heeft vijf medewerkers die zich gespecialiseerd hebben om deze meldingen te onderzoeken.

'Niet alle meldingen zichtbaar'
Veilig Thuis Zuid-Limburg zegt niets van een toename van dergelijke meldingen te merken. De organisatie benadrukt wel dat zij, anders dan de collega’s in Noord- en Midden-Limburg, niet alle meldingen (zoals meldingen die direct bij de politie binnenkomen) ziet.

8000 incidenten
Afgelopen weekeinde werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) 8000 incidenten heeft geregistreerd op haar 80 opvanglocaties in Nederland. Dat is een forse stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Bij 4460 gevallen was de politie betrokken. In 1366 gevallen was er volgens het COA sprake van een geweld.

Dinsdag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noord- en Midden-Limburg breekt met Mutsaersstichting
Brandbrief om tekort aanpak huiselijk geweld
'Alleen tijdens kantooruren arts bij Veilig Thuis'
Mishandeling geweld
Meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling toch open
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen