Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig Thuis ziet meldingen vluchtelingen fors toenemen

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 19:04

Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg, het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, ziet het aantal meldingen over vluchtelingen sinds afgelopen jaar fors toenemen.

De meldingen worden gedaan door medewerkers van asielzoekerscentra en van vrijwilligers van hulp- en vluchtelingenorganisaties.

Eerwraak en genitale verminkingen
Naast geweld- en misbruikszaken komen ze zaken rond eerwraak en genitale verminkingen tegen. Het meldpunt heeft vijf medewerkers die zich gespecialiseerd hebben om deze meldingen te onderzoeken.

'Niet alle meldingen zichtbaar'
Veilig Thuis Zuid-Limburg zegt niets van een toename van dergelijke meldingen te merken. De organisatie benadrukt wel dat zij, anders dan de collega’s in Noord- en Midden-Limburg, niet alle meldingen (zoals meldingen die direct bij de politie binnenkomen) ziet.

8000 incidenten
Afgelopen weekeinde werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) 8000 incidenten heeft geregistreerd op haar 80 opvanglocaties in Nederland. Dat is een forse stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Bij 4460 gevallen was de politie betrokken. In 1366 gevallen was er volgens het COA sprake van een geweld.

Dinsdag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Noord- en Midden-Limburg breekt met Mutsaersstichting
Brandbrief om tekort aanpak huiselijk geweld
'Alleen tijdens kantooruren arts bij Veilig Thuis'
Mishandeling geweld
Meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling toch open
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen