Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertig woningen geëvacueerd vanwege groot gaslek

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 15:46

In Blerick is donderdagmiddag een gaslek ontstaan.

De brandweer heeft zo'n 25 mensen uit 40 woningen geëvacueerd. De brandweer verrichte metingen en Enexis sloot het gas af.

Rioolwerkzaamheden
Het gaslek ontstond rond 14:45 uur waarschijnlijk tijdens wegwerkzaamheden. Rondom het Lambertusplein ligt de straat namelijk open vanwege rioolwerkzaamheden. De brandweer moet de oorzaak echter nog officieel vaststellen.

Opgevangen
De geëvacueerde mensen werden opgevangen in 't Raodhoes in Blerick. Mensen die later thuiskwamen, werden ter plekke opgevangen en alsnog naar het voormalige raadhuis gebracht. De weg was door de politie afgezet.

Terug naar woning
Rond 17:15 uur liet de brandweer weten dat Enexis het lek gedicht had. De bewoners zijn inmiddels weer terug in hun woningen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen