Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertig kanaries gestolen uit volière Lottum

Geplaatst opwoensdag 22 april 2015 - 17:22

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag veertig kanaries gestolen uit een volière aan de Pastoor Kerboschlaan in Lottum.

Dat meldt Dagblad de Limburger.

Overleden kanaries
Omdat de kanaries zijn gestolen tijdens het broedseizoen hebben tientallen jonge exemplaren de nacht, waarin het vroor, niet overleefd. De jonge kanaries worden 's nachts verwarmd door hun ouders. Bovendien voeren die de jongen.

Beloning
Eigenaar Jo Vergeldt looft een beloning van 1500 euro uit voor de tip die leidt tot vangst van de kanariedieven. Vorig jaar was Vergeldt eveneens slachtoffer. Toen werden er 80 vogels uit zijn volière gestolen. Een toen uitgeloofde beloning van 1000 euro leverde geen tips op.

Extra veiligheid
Om een volgende diefstal te voorkomen, gaat Vergeldt extra veiligheidsmaatregelen nemen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote vogelshow in Belfeld
Belastingdienst slaat slag bij paardenmarkt Lottum
Loslopende stier gevangen in Lottum
Zestien mensen opgepakt in hennepkwekerij Lottum
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen