Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertien paarden dood na vuurzee in stal Koningslust

Geplaatst opdonderdag 20 januari 2022 - 20:20

Veertien paarden zijn donderdagavond in Koningslust omgekomen toen de stal waarin ze stonden veranderde in een vuurzee.

De brand brak rond 19:00 uur uit. Het vuur in de paardenstal aan de Schenskensweg greep razendsnel om zich heen. De hulpdiensten schaalden op naar de categorie grote brand. Brandweerkorpsen uit Panningen, Maasbree en Venlo blusten met meerdere eenheden maar de hulp kwam voor de dieren in de stal te laat.

Dierenartsen werden opgeroepen om de zwaargewonde paarden uit hun lijden te verlossen. Vijftien paarden in een aangrenzende stal bleven ongedeerd, omdat deze stal door de gunstige wind geen vlam vatte.

De brandweer vermoedt dat bij de brand asbest is vrijgekomen. Vrijdag wordt verder onderzoek gedaan. Vanwege het bluswerk en de metingen naar gevaarlijke stoffen was de Schenskensweg enige tijd afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen