Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertien nieuwe getuigen gehoord in zaak Ivana Smit

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 9:24

De politie heeft veertien nieuwe getuigen gehoord In het onderzoek naar de dood van het Sittardse model Ivana Smit.

Dat meldt de advocaat van de familie, Sébas Diekstra, op Twitter.

71 getuigen
In het onderzoek naar de dood van Smit zijn in totaal 71 getuigen gehoord. Veertien daarvan zijn gehoord in het huidige moordonderzoek, meldt Diekstra. De advocaat zegt dat het nu wachten is op een medisch deskundigenbericht. Daarna kan de zaak worden overgedragen aan de Maleisisch openbaar aanklager. Diekstra haalt zijn informatie uit een document van de lokale politie.

Balkon
Ivana Smit overleed in 2017 op 18-jarige leeftijd in Kuala Lumpur. Het fotomodel viel onder invloed van drugs van de twintigste verdieping van een flat in de Maleisische hoofdstad, nadat ze de avond had doorgebracht met het echtpaar Alexander en Luna Johnson. De familie van Smit gelooft niet dat er sprake is van een ongeluk. Iets waar de rechtbank wel aan dacht. Het gerechtshof oordeelde eind 2019 echter dat Smit 'omkwam door handelen van derden'. Daarop werd het moordonderzoek heropend. In dat onderzoek zijn de veertien nieuwe getuigen gehoord.

Sectierapporten
Afgelopen december werd bekendgemaakt dat de Maleisische politie met een taskforce onderzoek ging doen naar de tegenstrijdige sectierapporten over de dood van Smit. In het onderzoek naar de dood werden twee rapporten opgesteld: een Maleisisch en een Nederlands rapport. In het het rapport uit Maleisië staat dat het model nog in leven was voor haar val. Het Nederlandse rapport stelt dat het ook mogelijk is dat Smit al dood was voordat ze van het balkon viel.

Lees ook: Maleisische politie onderzoekt sectierapporten Ivana Smit

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen