Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertien maanden cel voor mishandeling in Panningen

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 16:20

Wesley V. (25) uit Horst heeft veertien maanden celstraf gekregen omdat hij begin april op de Markt in Panningen een man zwaar mishandelde.

Vier maanden daarvan zijn voorwaardelijk.

Mishandeling
Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van 24 maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist.
V. bezorgde een ambtenaar van de gemeente Peel en Maas op 4 april een bloeding onder de hersenen en een gebroken kaak. Hij deed dit door meerdere keren tegen het hoofd van de man te slaan terwijl deze bewusteloos op de grond lag.

Grote impact
Volgens de rechtbank heeft het 'zinloze uitgaansgeweld' grote lichamelijke en psychische gevolgen voor het slachtoffer. Daarnaast stelt de rechter dat het geweld grote impact heeft op getuigen, de samenleving en zorgt voor een onveilig gevoel.
Het slachtoffer fietste samen met een collega over de Markt in Panningen toen hij werd nageroepen door een groep jongeren. Die achtervolgden de mannen en vielen ze vervolgens aan.

Blinde woede
Tijdens de zitting in de rechtbank twee weken geleden kon V. niet verklaren waarom hij de man meermaals sloeg. Wel zei hij dit in blinde woede te hebben gedaan. Daarna schrok V. naar eigen zeggen van zijn daden en rende hij weg.

Het slachtoffer is inmiddels weer aan het werk bij Peel en Maas. De gemeente wil via een civiele procedure de kosten voor de langdurige uitval van haar werknemer verhalen op de dader.

Lees ook: Eis: twee jaar cel voor zware mishandeling in Panningen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eis: twee jaar cel voor zware mishandeling in Panningen
Ambulance en aanhouding na mishandeling Panningen
Jongens Panningen opgepakt voor zware mishandeling
Slachtoffer mishandeling Panningen herinnert zich niets
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen