Overslaan en naar de inhoud gaan

Veertien arrestaties tijdens grote internationale drugsactie

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 17:20

De politie heeft donderdag veertien mensen gearresteerd tijdens een grote actie tegen georganiseerde drugscriminaliteit. Deze verdachten hebben volgens justitie een rol in een groot hennepnetwerk.

Het gaat om een groot, internationaal onderzoek waarin ook de Spaanse opsporingsdiensten een belangrijke rol spelen.

Video: Track'88

Geboeid in Barcelona
Vier van de verdachten zijn in Nederland aangehouden. Twee van hen zijn in Sittard gearresteerd, één in Maastricht en één in Oirsbeek. Een andere verdachte werd aangehouden in Lanaken en negen mensen werden in de boeien geslagen in Barcelona en omgeving. Daarnaast nam de politie veertien auto's in beslag tijdens de actie.

Zwaartepunt in Limburg
In Nederland lag het zwaartepunt van het onderzoek in Limburg; er waren invallen in Beek, Geleen, Maastricht, Obbicht, Oirsbeek, Sittard en Stein. Daarnaast vielen er agenten binnen in panden in Amsterdam en Lanaken. Zeven auto's zijn in beslag genomen in Beek, bij een autobedrijf. Justitie heeft het vermoeden dat dit bedrijf een 'cruciale rol' speelde in de georganiseerde hennepteelt.

Lees ook: Grote actie in Limburg tegen georganiseerde hennepteelt

Er zijn ook geldbedragen, een vuurwapen, merkkleding, gegevensdragers en telefoons in beslag genomen. In Spanje vond de politie 13.000 hennepplanten, verspreid over vijf locaties.

Verdachten geïsoleerd
Advocaat Serge Weening laat weten niet te kunnen reageren, omdat zijn cliënten vooralsnog vastzitten in alle beperkingen. Dat betekent dat zij worden afgeschermd van de buitenwereld en alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Vrijdag worden de definitieve resultaten van de actie gedeeld door de politie, omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen