Overslaan en naar de inhoud gaan

Veerstoep verwoest: pont Berg a/d Maas blijft aan de ketting

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 6:00

Het zal wellicht nog lange tijd duren voor de veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk weer gaat varen. Het hoogwater heeft de veerstoep aan de Belgische kant verwoest en het is onduidelijk wanneer die hersteld kan worden.

Hoe meer het water van de Maas zakt, hoe beter de schade zichtbaar wordt. "De helft van de veerstoep is weggespoeld", zegt de eigenaar Ton Paulus van het veerbedrijf. "Dikke stukken beton zijn meegesleurd door het water. Daardoor kan er geen auto op of van de pont rijden aan de Belgische kant." De veerpont ligt voorlopig midden in de Maas aan de ketting.

Duikers
Wanneer de Vlaamse overheid de veerstoep gaat herstellen weet Paulus niet. Maandag hebben duikers de schade onder water bekeken, maar in verband met de stroming en slecht zicht onder water hebben ze nog geen totaal beeld van kunnen krijgen. Paulus kan voorlopig niets anders doen dan afwachten. "Zodra alles hersteld is, kunnen wij binnen de twee uur weer varen", aldus Paulus. "Maar wanneer dat is, weten we niet."

Lees ook: Veerdiensten Maas gestopt vanwege meestromend materiaal

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen