Overslaan en naar de inhoud gaan

Veerpont op het droge door botsing stuw

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 22:12

De veerpont tussen Middelaar en Cuijk is sinds een schip drie weken geleden tegen de stuw in Grave botste, uit de vaart. Tot frustratie van eigenaar Ton Paulus. Hij lijdt honderden euro's per dag verlies.

Tussen het einde van de veerstoep en de pont zelf zit een gapend gat sinds de Maas 'leegliep'. Het zal waarschijnlijk nog minstens een week duren voordat de stuw is gerepareerd en het water weer op bevaarbaar peil komt.

UWV
De schade voor Paulus loopt steeds verder op. De eerste dagen was het nog beperkt, maar sinds de kerstvakantie voorbij is, mist hij dagelijks honderden euro's aan inkomsten. "Ik heb alleen al zeventig vaste scholieren die ik dagelijks overzet. Die moeten nu kilometers omfietsen."

De kosten gaan wel gewoon door. Paulus heeft 'twee-en-een-kwart' personeelslid in dienst voor de veerpont. "Ik heb inmiddels het UWV gevraagd of ze tijdelijk in de ww kunnen. Dat zijn ze nu aan het bekijken."

Reparatie
Begin volgende week moet de noodreparatie in Grave zijn afgerond. Vervolgens is het afhankelijk van regen en sneeuwval hoe snel de Maas tussen Sambeek en Grave weer vol stroomt.

Lees het volledige verhaal van veerman Ton Paulus woensdag in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer onheil dreigt voor veerpont Middelaar
Drie Noord-Limburgse veerponten uit de vaart
Waterstand Maas hoger, veer Middelaar vaart weer
Pont Middelaar pas later deze week gerepareerd
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen