Overslaan en naar de inhoud gaan

Veerpont Berg aan de Maas uit de vaart vanwege inspectie

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 13:55

De veerpont tussen Berg en het Belgische Meeswijk ligt deze week stil. Voor een inspectie moet de pont op het droge liggen.

Nu die uit het water is gehaald, wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, aldus exploitant Ton Paulus.

Keuring
Woensdagochtend werd de pont door de inspectie gekeurd. Dat gebeurt een keer in de vijf jaar. "We moeten de pont droog en schoon ter keuring aanbieden", licht Paulus toe. "Alles bleek prima in orde te zijn." Onder meer de veiligheidsmiddelen en het onderwaterschip, het deel dat onder water ligt, worden geïnspecteerd.

Waterstand
Enkele honderden mensen maken dagelijks gebruik van de pont. Zij moeten nu voor een andere weg kiezen. Ook zonder de inspectie was dat noodzakelijk geweest. Door de maatregelen tegen de hoge waterstand in de Maas is de scheepvaart tussen België en Noord-Limburg gestremd. Daardoor vaart ook de veerpont tussen Cuijk en Middelaar en tussen Broekhuizen en Arcen niet.

Lees ook: Daling waterstand Maas verwacht

Onderhoud
Aangezien de pont voor de keuring toch al op het droge ligt, wordt meteen onderhoud gepleegd.

Paulus hoopt vrijdag weer te kunnen varen. Dat is onder meer afhankelijk van het onderhoud en de waterstand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen