Overslaan en naar de inhoud gaan

Veerpont Berg aan de Maas moet volgende week weer varen

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 14:15

De eigenaar van de veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk hoopt dat de veerdienst komende week weer hervat kan worden.

De veerpont was uit de roulatie omdat de veerstoepen deels waren weggespoeld tijdens het hoogwater. Verkeer tussen de twee grensplaatsen moet daarom nu nog omrijden.

Laatste hand
De Belgische verkeersminister Lydia Peeters uitte begin augustus nog de hoop dat deze maand alle benodigde reparaties konden worden uitgevoerd. Op dit moment wordt daar de laatste hand aan gelegd.

Lees ook: Veerpont Berg a/d Maas hopelijk snel weer in gebruik

Damwand
Volgens eigenaar Ton Paulus is de hervatting afhankelijk van het waterpeil. "Het laatste stukje stoep moet nog gemaakt worden. Er is een damwand geplaatst om dat te kunnen doen. Het water wordt binnen die damwand weggepompt en dan wordt het laagste deel van de veerstoep gerepareerd.” Volgens Paulus moet er sprake zijn van een gelijk waterpeil voordat de damwand weer kan worden verwijderd.

Paulus hoopt dat de werkzaamheden komende week kunnen worden afgerond. Dan kan ook de veerdienst weer hervat worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen