Overslaan en naar de inhoud gaan

Veerbedrijf dient claim in bij schipper die stuw ramde

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 22:05

Veerbedrijf Ton Paulus heeft een schadeclaim ingediend bij de verzekeraar van de schipper die vorige week de stuw in Grave ramde.

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is als gevolg van de problemen al een week uit de vaart en dat kost Paulus veel geld. "Elke dag stil liggen kost geld. De kosten gaan gewoon door en er komt niets binnen", zegt eigenaar Ton Paulus.

Claim
Paulus vraagt zich af of hij uiteindelijk een vergoeding krijgt via de verzekeraar van de schipper. "We hebben een claim neergelegd. Wat dat uithaalt, is de vraag, want ik zal niet de enige zijn die gaat claimen. Rijkswaterstaat is de grootste claimer, want de schade aan de stuw moet gerepareerd worden en zij schijnen vooraan te staan."

Teleurgesteld
Ton Paulus is teleurgesteld dat Rijkswaterstaat donderdag niet met een tijdelijke oplossing kwam om de waterstand in de Maas te verhogen. Hij kan dus alleen maar afwachten.

Lees ook: Noodplan voor tijdelijke afsluiting van Maas

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rijk betaalt geen schadevergoeding na ongeluk stuw Grave
ANP
Eigenaar veerboot verwacht strop door stremming Maas
Veerpont op het droge door botsing stuw
Zwakke plek ontdekt in dijk bij Mookerplas
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen