Overslaan en naar de inhoud gaan

Veerbedrijf dient claim in bij schipper die stuw ramde

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 22:05

Veerbedrijf Ton Paulus heeft een schadeclaim ingediend bij de verzekeraar van de schipper die vorige week de stuw in Grave ramde.

De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is als gevolg van de problemen al een week uit de vaart en dat kost Paulus veel geld. "Elke dag stil liggen kost geld. De kosten gaan gewoon door en er komt niets binnen", zegt eigenaar Ton Paulus.

Claim
Paulus vraagt zich af of hij uiteindelijk een vergoeding krijgt via de verzekeraar van de schipper. "We hebben een claim neergelegd. Wat dat uithaalt, is de vraag, want ik zal niet de enige zijn die gaat claimen. Rijkswaterstaat is de grootste claimer, want de schade aan de stuw moet gerepareerd worden en zij schijnen vooraan te staan."

Teleurgesteld
Ton Paulus is teleurgesteld dat Rijkswaterstaat donderdag niet met een tijdelijke oplossing kwam om de waterstand in de Maas te verhogen. Hij kan dus alleen maar afwachten.

Lees ook: Noodplan voor tijdelijke afsluiting van Maas

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rijk betaalt geen schadevergoeding na ongeluk stuw Grave
ANP
Eigenaar veerboot verwacht strop door stremming Maas
Veerpont op het droge door botsing stuw
Zwakke plek ontdekt in dijk bij Mookerplas
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen