Overslaan en naar de inhoud gaan

Veer Broekhuizen-Arcen tijdelijk uit de vaart

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 15:46

Het veer tussen Broekhuizen en Arcen is vrijdag tijdelijk uit de vaart genomen vanwege een gekantelde gierboot. Dat is een boot die ervoor zorgt dat het veer naar de kade gestuurd wordt.

De gierboot is gekanteld vanwege de hoge waterstand van de Maas. Wanneer het veer weer kan gaan varen, is nog niet bekend.

Wassend water
Voor de komende dagen wordt verwacht dat het Maaswaterpeil nog verder gaat stijgen. Dat heeft te maken met de vele regenval en smeltwater in het stroomgebied van de Maas. Als de waterstand té hoog wordt, kan het veer eveneens niet varen.

Lees ook: Regen en smeltwater: waterstand Maas fors gestegen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen