Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Ik kan de app niet op mijn tablet installeren / de app werkt niet op mijn tablet.

Momenteel bieden wij de app alleen aan voor de telefoon (Android toestellen en Apple iPhones). Het kan dus zijn dat de app niet te vinden is op uw tablet, of dat er problemen zijn met de werking van de app op de tablet. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat we als alternatief een hele mooie responsive website bieden. Bezoek op uw tablet de site www.1limburg.nl om het laatste Limburgse nieuws te lezen. U kunt zelfs erg gemakkelijk een rechtstreekse link naar deze pagina toevoegen op het beginscherm van uw iPad of Android tablet.

U kunt de website ook toevoegen aan uw beginscherm:

De app crasht meteen na opstarten (iPhone).

Onze app vraagt nogal wat geheugen vanwege de vele informatie die wij aanbieden. We zijn op zoek naar een permanente oplossing om crashes te voorkomen.

In de tussentijd kunt u het volgende proberen:
1. Sluit alle programma op de achtergrond (snel achter elkaar twee keer de home knop indrukken en de programma's dan 'wegvegen' naar boven).
2. Kijk of er een update voor de iPhone beschikbaar is (Instellingen > Algemeen > Update). Zo ja, update de iPhone.
3. Herstart de iPhone (zo maakt u het geheugen leeg).

Mocht u hier vragen over hebben dan horen we het graag. Zodra we een permanente oplossing hebben, komt deze beschikbaar in de vorm van een update.

Ik krijg de melding: ‘uw apparaat is niet compatibel met deze versie’.

Wij bieden de app aan voor de Apple iPhone 4 en hoger, en bij Android voor het platform 4.0 en hoger. Als u deze melding ontvangt, is uw smartphone in veel gevallen te oud voor het gebruik van de app. Wij bieden in onze app namelijk geavanceerde functionaliteiten die op oudere systemen niet werken (bijvoorbeeld: Mijn nieuws en Lees later). Hierdoor kunnen we de app niet voor alle toestellen aanbieden. Als goed alternatief voor de app kunt u onze website www.1limburg.nl bezoeken op uw mobiele telefoon (u kunt deze ook 'bookmarken'). De uitleg hiervoor vindt u hier voor Android en voor iPhone.

Hoe kan ik regelen dat ik het nieuws uit één regio zie?

Dit werkt aan de hand van 'Mijn Nieuws'. Hiervoor dient u wel ingelogd (uitleg over inloggen) te zijn. Onderstaande instructie gaat over het regionaliseren van uw nieuwsaanbod.

Moet ik betalen voor de app?

Nee, de app is volledig gratis. Er ontstaat soms wat verwarring op het moment dat u doorgelinkt wordt uit andere apps. U krijgt dan de mededeling: "Als u deze app wilt kopen dan moet u inloggen". Deze ongelukkig geformuleerde mededeling komt van de app store en deze kunnen wij niet wijzigen. U kunt echter gewoon verder. Zodra u inlogt, kunt u de app gratis downloaden.

Is er geen app voor Windows (Phone)?

Apps maken kost geld en tijd. Momenteel is de markt van de Windows Phone nog erg klein. Daardoor zijn de kosten voor het maken van een speciale app te hoog ten opzichte van de opbrengsten. We houden de trends echter nauwgezet in de gaten en zullen er op anticiperen als er meer Windows Phone gebruikers komen. In de tussentijd verwijzen wij u ook graag weer naar onze website www.1limburg.nl die mobiel goed wordt weergegeven.

Kan informatie worden verwijderd van 1Limburg.nl?

L1 krijgt regelmatig verzoeken uit het publiek om eerdere publicaties op internet (L1.nl en 1Limburg.nl) te anonimiseren of te verwijderen. Dat is een trend die zich bij alle media voordoet sinds opkomst van online-media. We leggen graag uit hoe de redactie omgaat met verzoeken om informatie te verwijderen van 1Limburg.

Waar zijn de sportresultaten?

In sommige browsers wordt soms de button die toegang geeft tot de sportresultaten (amateurvoetbal) niet weergegeven. Wij werken aan een oplossing, maar via deze link kunt u er sowieso komen: www.1limburg.nl/sport/uitslagen-amateurs

Andere vragen?

Stuur een e-mail naar webmaster@1limburg.nl. Geef hierbij goed aan welke stappen het probleem veroorzaken en op welke computer, tablet of telefoon. Bij voorbaat dank!