Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel waterschade door gesprongen leiding in flat Roermond

Geplaatst opvrijdag 23 april 2021 - 9:35

Door een lek in een grote waterleiding zijn vrijdagochtend alle bergingen in de Arloflat in Roermond blank komen te staan.

Het gaat om een heetwaterleiding die verbonden is met de centrale boiler in de flat.

Gewond
De leiding sprong in de vroege ochtend in een van de woningen op de eerste verdieping van de flat, zegt een correspondent ter plaatse. De bewoner van die flat gleed uit in de nattigheid en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Video: Fer Traugott

Kelderboxen
De leiding is inmiddels afgesloten, maar duizenden liters water zijn weggelekt en vanaf de eerste verdieping in de kelderboxen gesijpeld. Daar staan veel spullen van bewoners opgeslagen. De stichting Salvage brengt in opdracht van de betrokken verzekeraars de schade voor alle eigenaren in kaart. Daarvoor moet de stichting op korte termijn in contact komen met alle bewoners.

De lekkende leiding zat in een leidingschacht die verticaal door het hele flatgebouw loopt, van beneden naar boven. Door die schacht loopt onder andere ook de gasleiding. Volgens een woordvoerder van de brandweer kon de schacht worden bereikt via een afsluitplaat.

Geen afvoerputten
Het weggestroomde water heeft ook de parkeerplaats bij de flat blank gezet. Het kon daar niet weg omdat er geen afvoerputten zijn. De flat ligt langs de Maas en daar zijn geen afvoerputten vanwege het risico dat er bij hoogwater van de Maas water door omhoog komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen