Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel waterschade door gesprongen leiding in flat Roermond

Geplaatst opvrijdag 23 april 2021 - 9:35

Door een lek in een grote waterleiding zijn vrijdagochtend alle bergingen in de Arloflat in Roermond blank komen te staan.

Het gaat om een heetwaterleiding die verbonden is met de centrale boiler in de flat.

Gewond
De leiding sprong in de vroege ochtend in een van de woningen op de eerste verdieping van de flat, zegt een correspondent ter plaatse. De bewoner van die flat gleed uit in de nattigheid en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Video: Fer Traugott

Kelderboxen
De leiding is inmiddels afgesloten, maar duizenden liters water zijn weggelekt en vanaf de eerste verdieping in de kelderboxen gesijpeld. Daar staan veel spullen van bewoners opgeslagen. De stichting Salvage brengt in opdracht van de betrokken verzekeraars de schade voor alle eigenaren in kaart. Daarvoor moet de stichting op korte termijn in contact komen met alle bewoners.

De lekkende leiding zat in een leidingschacht die verticaal door het hele flatgebouw loopt, van beneden naar boven. Door die schacht loopt onder andere ook de gasleiding. Volgens een woordvoerder van de brandweer kon de schacht worden bereikt via een afsluitplaat.

Geen afvoerputten
Het weggestroomde water heeft ook de parkeerplaats bij de flat blank gezet. Het kon daar niet weg omdat er geen afvoerputten zijn. De flat ligt langs de Maas en daar zijn geen afvoerputten vanwege het risico dat er bij hoogwater van de Maas water door omhoog komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen