Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel vennen zonder water na aanhoudende droogte

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 9:00

De aanhoudende droogte in onze provincie leidt tot steeds meer schade aan de natuur. Een groot aantal vennen in de buurt van Maasduinen en de Peel zijn drooggevallen.

En dus lijkt het erop dat er komende winter niet geschaatst kan worden op de Banen in Nederweert. Het gaat onder meer om de Castenrayse Vennen, Schuitwater, Zevenboomsven, de Schadijkse Vennen, Ravenvennen, Landgoed Arcen, Kaldenbroek en de Banen in Nederweert. Die zijn allemaal drooggevallen.

Schaatsbaan
Vooral De Banen is een bijzondere locatie. Het is steevast de eerst plek in de winter waar in Limburg geschaatst kan worden, vaak al na enkele dagen strenge vorst. In het ven staat gemiddeld maar een halve meter water, maar nu lijkt de Banen meer op een dorre vlakte met grote scheuren in de bodem als gevolg van de droogte. Vissen zijn gestorven en de waterinsecten verdwenen en daarom zijn ook honderden watervogels vertrokken naar vennen in de buurt waar wel nog water staat.

Regen
Volgens ijsmeester Louis Leenen moet het nu wekenlang gaan regenen, want anders kan er komende winter echt niet geschaatst worden. “Dit doet pijn, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die wil schaatsen. Het is de natuur, maar hopelijk herstelt die zich. Want nu lijkt het wel een woestijn hier.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen