Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel toppers zeggen af voor de Venloop

Geplaatst opmaandag 16 maart 2015 - 13:19

Zondag staat er bij de tiende Venloop een sterk topveld aan de start, maar de aangekondigde wereldrecordhouder op de halve marathon, Zersenay Tadese uit Eritrea, ontbreekt.

Zijn landgenoot Nguse Amlosom is nu de grote favoriet.

Trekpleister
Zersenay Tadese had de grote trekpleister van de Venloop moeten zijn, maar hij zegde
onlangs af wegens achillespeesklachten. De 33-jarige Tadese bracht vijf jaar geleden het huidige wereldrecord (58.23 min) op zijn naam.

Favoriet
Uit de aangekondigde top tien verschijnen ook Justus Kipkemboi Kiptoo (Kenia) en de Ethiopiërs Beijene Effa Soboka en Kebede Tula Wami niet aan de start. Favoriet Nguse Amlosom, die vorig jaar een tijd van 59.39 min liep, kan rekenen op tegenstand van Alfers Lagat (Kenia) en de nummer twee van vorig jaar, Ezrah Sang (Kenia).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Organisatie Venloop strikt wereldrecordhouder
Venloop
Medisch experiment VieCuri met Venlopers
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Venloop
Halve marathon Venloop vol
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen