Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Veel tijdverlies voor Poels en Teunissen in Vogezenrit

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 19:01

Wout Poels en Mike Teunissen hebben veel tijd verloren in de tweede Touretappe in de Vogezen.

Poels verloor ruim negentien minuten op winnaar Dylan Teuns, Mike Teunissen kwam bijna 23 minuten na de winnaar op La Planche des Belles Filles over de streep.

Nieuwe leider
De zesde etappe van de Ronde van Frankrijk werd gewonnen door de Belg Dylan Teuns. De renner van Bahrain-Merida kwam in de slotklim naar La Planche des Belles Filles met 11 seconden voorsprong op Guilio Ciccone over de streep. De Italiaan van Trek-Segafredo neemt de gele trui over van Julian Alaphilippe, die tweede is op zes seconden.

Algemeen klassement
In het algemeen klassement staat Poels 68e. Oud-gele truidrager Teunissen is naar de 117e plaats gezakt en heeft inmiddels bijna drie kwartier achterstand op klassementsleider Teuns.

Stevige beklimmingen
De renners kregen een aantal stevige beklimmingen voor de wielen en moesten o.a. over de Grand Ballon en de Ballon d’Alsace. Aan het slot van de etappe moest nog 8,7 kilometer geklommen worden, waarvan zo’n 900 meter over een onverharde weg.

Aan de haal
Al vroeg na het vertrek ging een groep van dertien renners aan de haal , daaronder Tim Wellens, de man in de bolletjestrui. De groep bouwde een voorsprong van meer dan acht minuten op, maar die voorsprong liep in het laatste deel van de etappe snel terug toen de mannen van Bora en Movistar zich aan kop van het peloton nestelden en aardig wat mannen moesten lossen.

Laatst overgeblevenen
Ciccone, Teuns, Wellens en Meurisse begonnen als de laatst overgeblevenen van de kopgroep aan de slotklim. Wellens moest als eerste lossen en even later ook Meurisse. Teuns kon Ciccone volgen en probeerde de Italiaan uit het wiel te rijden. Dat lukte in het laatste deel van de klim.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen