Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Veel te hoge werkdruk voor Limburgse agenten'

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 18:26

De bezuinigingen bij de politie veroorzaken in Limburg een veel te hoge werkdruk.

Dat zegt Jan Krouwel van de Nederlandse politiebond in het L1-programma AvondGasten.

Noodklok
Tien burgemeesters uit de grote steden, onder wie Annemarie Penn van Maastricht, luidden donderdag de noodklok over de situatie bij de politie. Dat doen ze in een ingezonden brief in De Volkskrant.

Wijkagent
Jan Krouwel is net als de burgemeesters bang dat de preventieve aanpak van radicaliserende jongeren in de wijk in het gedrang komt. "Een wijkagent is onze ogen en de oren op straat", aldus Krouwel. "De wijkagent haalt belangrijke informatie van buiten naar binnen toe."

Extra taken
De hoge werkdruk bij de politie is al enkele jaren een probleem. "We krijgen er ook steeds meer taken bij, bijvoorbeeld vanwege de opvang van vluchtelingen en door de veranderingen in de zorg", vertelt Krouwel. Volgens de vakbond wordt al jaren gezegd dat er meer mensen nodig zijn om voldoende op straat aanwezig te kunnen zijn.

Gezondheid
De vakbond hoopt dat er maatregelen worden genomen om het probleem aan te pakken, want anders gaat het mis is de vrees. "Het gaat niet alleen om de veiligheid van de burgers, maar ook om de gezondheid van de agenten", zegt Krouwel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiechef Limburg gaat lobbyen voor meer agenten
Maastrichtse burgemeester bezorgd om politie rond voetbal
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen