Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veel te hoge werkdruk voor Limburgse agenten'

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 18:26

De bezuinigingen bij de politie veroorzaken in Limburg een veel te hoge werkdruk.

Dat zegt Jan Krouwel van de Nederlandse politiebond in het L1-programma AvondGasten.

Noodklok
Tien burgemeesters uit de grote steden, onder wie Annemarie Penn van Maastricht, luidden donderdag de noodklok over de situatie bij de politie. Dat doen ze in een ingezonden brief in De Volkskrant.

Wijkagent
Jan Krouwel is net als de burgemeesters bang dat de preventieve aanpak van radicaliserende jongeren in de wijk in het gedrang komt. "Een wijkagent is onze ogen en de oren op straat", aldus Krouwel. "De wijkagent haalt belangrijke informatie van buiten naar binnen toe."

Extra taken
De hoge werkdruk bij de politie is al enkele jaren een probleem. "We krijgen er ook steeds meer taken bij, bijvoorbeeld vanwege de opvang van vluchtelingen en door de veranderingen in de zorg", vertelt Krouwel. Volgens de vakbond wordt al jaren gezegd dat er meer mensen nodig zijn om voldoende op straat aanwezig te kunnen zijn.

Gezondheid
De vakbond hoopt dat er maatregelen worden genomen om het probleem aan te pakken, want anders gaat het mis is de vrees. "Het gaat niet alleen om de veiligheid van de burgers, maar ook om de gezondheid van de agenten", zegt Krouwel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiechef Limburg gaat lobbyen voor meer agenten
Maastrichtse burgemeester bezorgd om politie rond voetbal
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen