Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veel te hoge werkdruk voor Limburgse agenten'

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 18:26

De bezuinigingen bij de politie veroorzaken in Limburg een veel te hoge werkdruk.

Dat zegt Jan Krouwel van de Nederlandse politiebond in het L1-programma AvondGasten.

Noodklok
Tien burgemeesters uit de grote steden, onder wie Annemarie Penn van Maastricht, luidden donderdag de noodklok over de situatie bij de politie. Dat doen ze in een ingezonden brief in De Volkskrant.

Wijkagent
Jan Krouwel is net als de burgemeesters bang dat de preventieve aanpak van radicaliserende jongeren in de wijk in het gedrang komt. "Een wijkagent is onze ogen en de oren op straat", aldus Krouwel. "De wijkagent haalt belangrijke informatie van buiten naar binnen toe."

Extra taken
De hoge werkdruk bij de politie is al enkele jaren een probleem. "We krijgen er ook steeds meer taken bij, bijvoorbeeld vanwege de opvang van vluchtelingen en door de veranderingen in de zorg", vertelt Krouwel. Volgens de vakbond wordt al jaren gezegd dat er meer mensen nodig zijn om voldoende op straat aanwezig te kunnen zijn.

Gezondheid
De vakbond hoopt dat er maatregelen worden genomen om het probleem aan te pakken, want anders gaat het mis is de vrees. "Het gaat niet alleen om de veiligheid van de burgers, maar ook om de gezondheid van de agenten", zegt Krouwel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politiechef Limburg gaat lobbyen voor meer agenten
Maastrichtse burgemeester bezorgd om politie rond voetbal
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen