Overslaan en naar de inhoud gaan

'Veel te hoge werkdruk voor Limburgse agenten'

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 18:26

De bezuinigingen bij de politie veroorzaken in Limburg een veel te hoge werkdruk.

Dat zegt Jan Krouwel van de Nederlandse politiebond in het L1-programma AvondGasten.

Noodklok
Tien burgemeesters uit de grote steden, onder wie Annemarie Penn van Maastricht, luidden donderdag de noodklok over de situatie bij de politie. Dat doen ze in een ingezonden brief in De Volkskrant.

Wijkagent
Jan Krouwel is net als de burgemeesters bang dat de preventieve aanpak van radicaliserende jongeren in de wijk in het gedrang komt. "Een wijkagent is onze ogen en de oren op straat", aldus Krouwel. "De wijkagent haalt belangrijke informatie van buiten naar binnen toe."

Extra taken
De hoge werkdruk bij de politie is al enkele jaren een probleem. "We krijgen er ook steeds meer taken bij, bijvoorbeeld vanwege de opvang van vluchtelingen en door de veranderingen in de zorg", vertelt Krouwel. Volgens de vakbond wordt al jaren gezegd dat er meer mensen nodig zijn om voldoende op straat aanwezig te kunnen zijn.

Gezondheid
De vakbond hoopt dat er maatregelen worden genomen om het probleem aan te pakken, want anders gaat het mis is de vrees. "Het gaat niet alleen om de veiligheid van de burgers, maar ook om de gezondheid van de agenten", zegt Krouwel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiechef Limburg gaat lobbyen voor meer agenten
Maastrichtse burgemeester bezorgd om politie rond voetbal
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen