Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel steun voor wekelijkse koopzondag in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 9 december 2015 - 6:52

Bij winkeliers, kasteleins, hoteliers en consumenten heerst grote tevredenheid over de wekelijkse koopzondag.

Dat bleek dinsdagavond bij de stadsronde over de winkeltijden die sinds twee jaar zijn vrijgegeven.

Enquête
Maastricht evalueerde dat besluit met een enquête. Daaruit bleek dat 80 procent van de consumenten positief is over de koopzondag. Bij de winkeliers is 62 procent optimistisch. Die percentages kregen bij de eerste discussie over de winkeltijden een gezicht.

Positief
In de stad is veel steun voor het voorstel van het stadsbestuur om de wekelijkse koopzondag een vervolg te geven. "De zondag is tegenwoordig de tweede omzetdag van de week", zegt Ton Harmes van boekhandel Dominicanen en lid van de Vereniging Ondernemers Centrum (VOC). "We hebben extra omzet en kunnen extra personeel inzetten." Dat merkt ook hotelier Antoine Scheerens: "Sinds de zondagsopening zien we meer gasten, ook door het culturele programma in de stad." Ook een Engelse studente was vol lof: "Ik kan geen reden bedenken om de koopzondag weer af te schaffen."

Definitief besluit
De raad neemt daar volgende week een definitief besluit over. Onder meer GroenLinks is bezorgd over gevolgen voor kleine winkeliers, de dinsdag aanwezige ondernemers gaven aan dat daar weinig reden toe is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht Brugstraat Centrum
Koopzondag levert Maastricht 16,5 miljoen aan omzet op
Shopping winkelen winkel
Winkelopening tweede kerstdag splijt Maastrichtse politiek
Shopping winkelen winkel
Rapport: Weinig enthousiasme voor koopzondag in Heerlen
Shopping winkelen winkel
'Behoud wekelijkse koopzondag Heerlen'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen