Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel steun voor Limburgs grasbedrijf na WK-weigering

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 10:35

Hendriks Graszoden in Heythuysen wordt bedolven met steunreacties na het besluit van het bedrijf om geen graszoden te leveren voor het WK in Qatar.

De slechte mensenrechtensituatie in het land is een van de reden van het bedrijf om af te zien van de lucratieve WK-order. Het besluit van Hendriks kan op veel goedkeuring rekening van het publiek, zo is te lezen op sociale media.

Lees ook: Bedrijf schrikt van Qatar: geen Limburgs gras op WK

Ethisch verantwoord ondernemen
Onder meer op Twitter reageren vele tientallen mensen op het nieuws dat het bedrijf uit Heythuysen besloten heeft om geen graszoden te leveren aan de organisatie van het WK. 'Respect voor dit bedrijf', schrijft een Twitteraard. 'Hulde voor dit bedrijf', reageert een ander. Volgens een aantal lezers laat Hendriks met dit besluit zien dat ethisch verantwoord ondernemen wel degelijk mogelijk is.

Traditie
Het bedrijf breekt door af te zien van het WK met een jarenlange traditie, want het is een trouwe leverancier van graszoden voor grote voetbaltoernooien. Hendriks ging aanvankelijk wel naar Qatar om te praten over een contract, maar maakte al snel de keuze om niet mee te doen. "We zagen hoe de bouw van de stadions daar geschiedde. Lang niet alle arbeiders droegen beschermende kleding. Die houding vanuit de organisatie stond ons niet aan", zegt een woordvoerder van het bedrijf.

6.500 doden
Die twijfels werden later bevestigd door berichtgeving van The Guardian over de barre omstandigheden waarin de stadions gebouwd worden. "We wisten ondertussen dat er doden vielen bij de werkzaamheden, maar dat het er zo'n 6.500 waren, wisten we niet. Daar schrok ik enorm van." Het bedrijf vindt het onbegrijpelijk dat de FIFA niet ingrijpt in de arbeidsvoorwaarden in Qatar. "Dat heeft ons ontzettend verbaasd. Dat hebben we vaak tegen elkaar gezegd."

Warme reacties
Ook bij Henriks zelf stromen de reacties woensdag binnen, zegt een woordvoerder woensdag tegen L1. "We hebben ontzettend veel warme reacties ontvangen naar aanleiding van het nieuwsbericht." Hendriks denkt niet dat het besluit gevolgen heeft voor de toekomstige samenwerking met andere voetbalevenementen. "We worden gesteund binnen ons netwerk en daar zijn we blij mee", zegt de woordvoerder.''

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen