Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel stellen niet getrouwd voor ze kinderen kregen

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 7:28

Bijna de helft (48 procent) van de Limburgse kinderen wordt buiten een huwelijk of partnerschap geboren. Het Limburgse percentage ligt daarmee hoger dan het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eerst trouwen?
In Nederland wordt ruim 43 procent van de baby's geboren in een huishouden waarbij de ouders niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. De regionale verschillen zijn echter groot. Geloof lijkt daarbij een grote rol te spelen. Urk en Staphorst voeren namelijk de lijst aan: daar heeft ongeveer 95 procent van de baby's een getrouwde moeder.

Limburg
In onze provincie is het aandeel kinderen dat binnen een huwelijk of partnerschap geboren wordt het grootst in Vaals en Simpelveld. In beide gemeenten ligt dat percentage op ruim 60 procent.

In Heerlen (40,8 procent), Sittard-Geleen (42,6 procent) en Maasgouw (44,6 procent) worden juist de minste baby's geboren bij getrouwde ouders. Heerlen staat zelfs landelijk in de onderste drie. Alleen in de gemeenten Rijnwaarden (Gelderland) en Boxmeer is het percentage nog iets lager.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen