Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel stellen niet getrouwd voor ze kinderen kregen

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 7:28

Bijna de helft (48 procent) van de Limburgse kinderen wordt buiten een huwelijk of partnerschap geboren. Het Limburgse percentage ligt daarmee hoger dan het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eerst trouwen?
In Nederland wordt ruim 43 procent van de baby's geboren in een huishouden waarbij de ouders niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. De regionale verschillen zijn echter groot. Geloof lijkt daarbij een grote rol te spelen. Urk en Staphorst voeren namelijk de lijst aan: daar heeft ongeveer 95 procent van de baby's een getrouwde moeder.

Limburg
In onze provincie is het aandeel kinderen dat binnen een huwelijk of partnerschap geboren wordt het grootst in Vaals en Simpelveld. In beide gemeenten ligt dat percentage op ruim 60 procent.

In Heerlen (40,8 procent), Sittard-Geleen (42,6 procent) en Maasgouw (44,6 procent) worden juist de minste baby's geboren bij getrouwde ouders. Heerlen staat zelfs landelijk in de onderste drie. Alleen in de gemeenten Rijnwaarden (Gelderland) en Boxmeer is het percentage nog iets lager.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen