Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel stellen niet getrouwd voor ze kinderen kregen

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 7:28

Bijna de helft (48 procent) van de Limburgse kinderen wordt buiten een huwelijk of partnerschap geboren. Het Limburgse percentage ligt daarmee hoger dan het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eerst trouwen?
In Nederland wordt ruim 43 procent van de baby's geboren in een huishouden waarbij de ouders niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. De regionale verschillen zijn echter groot. Geloof lijkt daarbij een grote rol te spelen. Urk en Staphorst voeren namelijk de lijst aan: daar heeft ongeveer 95 procent van de baby's een getrouwde moeder.

Limburg
In onze provincie is het aandeel kinderen dat binnen een huwelijk of partnerschap geboren wordt het grootst in Vaals en Simpelveld. In beide gemeenten ligt dat percentage op ruim 60 procent.

In Heerlen (40,8 procent), Sittard-Geleen (42,6 procent) en Maasgouw (44,6 procent) worden juist de minste baby's geboren bij getrouwde ouders. Heerlen staat zelfs landelijk in de onderste drie. Alleen in de gemeenten Rijnwaarden (Gelderland) en Boxmeer is het percentage nog iets lager.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen