Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Sintbezoeken afgezegd door corona

Geplaatst opzondag 5 december 2021 - 14:51

Veel gezinnen kiezen er dit jaar voor om Sinterklaas niet fysiek in huis te ontvangen.

Normaal gesproken is 5 december de drukte dag van het jaar voor de goedheiligman. Maar vanwege corona zijn veel afspraken in huis afgezegd en ziet de Sint de kinderen alleen via de computer of tijdens een raambezoek. De huisbezoeken die wel doorgaan, zijn volgens de Sint in kleine kring.

Elke dag testen
Sinterklaas heeft begrip voor de situatie. Sinds hij in Nederland is, doet hij iedere dag een zelftest. Niet alle afspraken zijn afgezegd en ook op basisscholen is de Sint wel geweest. Al was ook dat een rare tijd, omdat ook hele schoollokalen leeg waren doordat leerlingen in quarantaine zaten.

De Sint zoomt zo wat af. Ook de huisbezoeken die hij wel doet, zijn op veilige afstand. Families doen het uit voorzorg, ook om de hoogbejaarde Sint niet te besmetten.

Beetje vreemd
Achter de computer is er altijd hilariteit als opeens Sinterklaas in beeld is. Maar sommige kinderen vinden het dan toch een beetje vreemd: "Komt u niet? vraagt een jongetje beteuterd als hij Sinterklaas via de telefoon ziet. Even lijkt hij verdrietig, maar als de Sint het grote boek erbij pakt, is het verdriet snel weg. De cadeautjes zijn namelijk al gebracht en dat maakt een hoop goed.

Ook de raambezoeken zijn een succes. Een high five en een elleboogje worden met Sinterklaas gedeeld. Al zit de goedheiligman liever bij de mensen binnen, hij snapt wel dat het nu niet gaat. "Liever iets dan niets", zegt hij positief.

Sinterklaas benadrukt wel dat geen kind overgeslagen wordt. En hij hoopt dat hij volgend jaar gewoon weer op bezoek mag komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen