Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel rookontwikkeling bij zeer grote bedrijfsbrand in Weert

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 6:52

Bij een zeer grote brand in een bedrijf dat lampen maakt komt woensdagochtend veel rook vrij.

Aan bewoners in de omgeving van de Parallelweg wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Uit de eerste metingen blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Zeer grote brand
De brandweer werd rond 5:40 uur opgetrommeld voor de zeer grote brand. Op het moment dat de deze uitbrak, was er niemand in het pand. Er zijn ook geen gewonden gevallen. Rond 6:50 uur was het te gevaarlijk voor de brandweer om het pand te betreden vanwege de hitte. "Door de hitte kan het stalen pand vervormen en mogelijk ook bezwijken", meldt een brandweerwoordvoerder die ter plaatse is.

Grote bedrijfsbrand in Weert (14 juli 2021)
Foto: WeertdeGekste

Opgeschaald
De brandweer hield het pand dicht in de hoop dat er geen zuurstof bijkwam waardoor de brand kon smoren. Rond 09:00 uur was de temperatuur binnen gedaald en kon de brandweer het pand weer in om ook van binnenuit te blussen. De brandweer van Heythuysen, Meijel, Nederweert, Stramproy en Ittervoort zijn opgeroepen om te helpen.

Twee derde verloren
Het gebouw van ongeveer 60 bij 60 meter wordt al voor zo'n twee derde als verloren beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen