Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel rookontwikkeling bij zeer grote bedrijfsbrand in Weert

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 6:52

Bij een zeer grote brand in een bedrijf dat lampen maakt komt woensdagochtend veel rook vrij.

Aan bewoners in de omgeving van de Parallelweg wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Uit de eerste metingen blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Zeer grote brand
De brandweer werd rond 5:40 uur opgetrommeld voor de zeer grote brand. Op het moment dat de deze uitbrak, was er niemand in het pand. Er zijn ook geen gewonden gevallen. Rond 6:50 uur was het te gevaarlijk voor de brandweer om het pand te betreden vanwege de hitte. "Door de hitte kan het stalen pand vervormen en mogelijk ook bezwijken", meldt een brandweerwoordvoerder die ter plaatse is.

Grote bedrijfsbrand in Weert (14 juli 2021)
Foto: WeertdeGekste

Opgeschaald
De brandweer hield het pand dicht in de hoop dat er geen zuurstof bijkwam waardoor de brand kon smoren. Rond 09:00 uur was de temperatuur binnen gedaald en kon de brandweer het pand weer in om ook van binnenuit te blussen. De brandweer van Heythuysen, Meijel, Nederweert, Stramproy en Ittervoort zijn opgeroepen om te helpen.

Twee derde verloren
Het gebouw van ongeveer 60 bij 60 meter wordt al voor zo'n twee derde als verloren beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen