Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel rookontwikkeling bij grote brand in bedrijfspand

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 6:49

Bij een grote brand in een bedrijfsverzamelpand op de Haefland in Brunssum kwam veel rook vrij. De rook trok richting Schinveld.

De brandweer adviseerde omwonenden uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Grote brand
De brandweer werd rond 6:20 uur gealarmeerd voor de grote brand in het bedrijfspand. Er rukten direct meerdere brandweerwagens uit om het vuur te bestrijden. Er kwamen uiteindelijk zeker zes brandweervoertuigen ter plaatse.

Video Track'88

De politie riep nieuwsgierigen op niet te komen kijken. Ook werd aan omstanders gevraagd de hulpdiensten de ruimte te geven. Vanwege de flinke rookontwikkeling was de N300 dicht tussen Landgraaf-Noord en Amstenrade. Ook de N274 tussen Brunssum en de Duitse grens was enkele uren ter hoogte van Schinveld afgesloten voor het verkeer. Rond 13:15 uur mocht het verkeer weer van deze wegen gebruikmaken.

Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand.

Video L1

Harde knallen
In de bijgebouwen waar de brand woedde, lagen onder meer gasflessen opgeslagen. De brandweer probeerde de materialen gekoeld en nat te houden om te voorkomen dat ze door de hitte exploderen. Het was lange tijd niet mogelijk om in de buurt van de gasflessen te komen.

Omwonenden meldde bij L1 dat er donderdagochtend enkele flinke knallen te horen waren. Volgens een voorlichter van de brandweer is echter nog niet bekend wat daar exact de oorzaak van is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen