Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel rook bij grote scheepsbrand in Maasbracht

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 12:27

Op een werf in Maasbracht heeft vrijdagmiddag brand op een passagiersschip gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De brandweer kreeg rond 12:20 uur een melding van een scheepsbrand aan de Industrieweg.

Veel rook
Volgens een woordvoerder stond een passagiersschip, dat op een dok lag, volledig in brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer ging met vier blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse.

Gasflessen
Bij de brand is niemand gewond geraakt. De politie heeft de omgeving ruim afgezet met linten vanwege de veiligheid. Aan boord van de passagiersboot waren gasflessen aanwezig. Daardoor was er gevaar voor ontploffing.

NL-Alert
Uit voorzorg stuurde de brandweer een NL-Alert uit voor inwoners van Wessem. Ze moesten een tijd lang ramen en deuren gesloten houden. Meetploegen hebben geen gevaarlijke stoffen gemeten in de rook.

Controle
Rond 13:30 uur had de brandweer de brand onder controle. Niet veel later was het passagiersschiep geblust. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brandende plezierboot uit water getild in Roermond
Grote uitslaande brand in bedrijfspand Maasbracht
Brandweer
Grote brand in leegstaande loods Maasbracht
Oud winkelpand in centrum Maasbracht in brand
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen