Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel regen: op één na natste februari

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2016 - 12:37

In Vaals is deze maand de meeste neerslag van Limburg gevallen. Volgens Meteo Limburg noteert Vaals zelfs de op één na natste februari.

Er viel maar liefst 155 millimeter. Dit zijn ruim vijftien emmers regenwater op één vierkante meter, en dat is tweemaal zoveel als normaal. De afgelopen 65 jaar was alleen februari 2002 natter met bijna 200 millimeter neerslag.

Natte winter
De zachte meteorologische winter, van december tot en met februari, wordt ook nat. In Vaals viel ongeveer 350 millimeter en dat is bijna honderd millimeter neerslag meer dan normaal. Alleen de winter van 2002 was daar duidelijk natter, met van december 2001 tot en met februari 2002 totaal bijna 400 millimeter neerslag.

Meeste neerslag
Acht winters waren ongeveer net zo nat als de huidige winter: 1966, 1967, 1981, 1987 (veel sneeuw), 1994 en 1995 (grote Maasoverstromingen), 2000 en 2012. Vaals is normaal ook de natste plaats van Limburg.

De laatste dagen van februari - en van de meteorologische winter - wordt er weinig neerslag verwacht. Overdag wordt het zo'n 6 graden en 's nachts gaat het licht vriezen.

Meer weer? Klik hier voor de uitgebreide weersverwachting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Lente Zomer Zon Natuur
Lente in Limburg? Donderdag 13 graden
Onstuimig weekendweer: veel regen en kans op storm
Natte sneeuw
Natte sneeuw voorspeld: toch een kansje op een witte Kerst?
Pak sneeuw lokt veel mensen naar hoog Limburg
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen