Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel particulieren verhuren woningen in Valkenburg en Vaals

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 6:00

Veel woningen in Valkenburg aan de Geul en Vaals worden door een particuliere eigenaar verhuurd.

Een deel van die woningen worden niet permanent bewoond, maar verhuurd aan toeristen.

Opvallend
In Valkenburg is 15 procent van het totaal aantal woningen in handen van een particuliere verhuurder. In Vaals is dat 11 procent, zo blijkt uit een inventarisatie van het CBS. Dat is opvallend hoog. Alleen steden als Groningen (15 procent), Den Haag (13 procent) en Amsterdam (12 procent) hebben vergelijkbare percentages. In Maastricht wordt 11 procent van de woningen door particulieren verhuurd. Het landelijke gemiddelde ligt op 6 procent.

Toerisme
De twee gemeenten in het Heuvelland scoren goed door het toerisme. Particulieren kopen woningen en verhuren ze daarna aan toeristen.

Particulieren
In heel Nederland bezaten 280.000 particulieren in 2018 samen ruim 475.000 woningen. Dat is 6 procent van het totaal aantal woningen van bijna 8 miljoen woningen.

Huurwoning
42 procent van het totaal aantal woningen is een huurwoning. Het grootste deel daarvan is in het bezit van een corporatiewoning; de overige 31 procent was in 2018 in bezit van bedrijven, institutionele beleggers en particulieren. In 2012 was dat nog 27 procent.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen