Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel ongelukken op Limburgse deel A67

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 18:31

Op de A67 bij Venlo vinden zorgwekkend veel ongelukken plaats.

Dat meldt Omroep Brabant, gebaseerd op een eigen onderzoek.

Cijfers
Uit de meest recente cijfers van Rijkswaterstaat, die van 2017, blijkt dat het op de snelweg bij Venlo maar liefst 94 keer misging. Ter hoogte van Peel en Maas vonden in datzelfde jaar 39 ongevallen plaats.

Oorzaken
In totaal waren er in 2017 maar liefst 316 ongelukken op de A67. Daarvan waren er dus 133, oftewel ruim 40 procent, in Limburg. Tot de oorzaken behoort volgens Omroep Brabant dat het verkeer op de A67 de laatste jaren met 30 procent is toegenomen en dat er relatief veel vrachtverkeer op die snelweg rijdt.

Tragisch dieptepunt
Aanleiding om in de cijfers te duiken is de reeks ongevallen die op de A67 plaatsvindt. Tragisch dieptepunt is de aanrijding bij het Noord-Brabantse Asten waarbij maandag 26 juli meerdere vrachtwagens waren betrokken. Daarbij liet een vrachtwagenchauffeur het leven.

Gevolgen
Het autoverkeer van en naar Limburg ondervond lange tijd de gevolgen van dat ongeluk.

Lees ook: Weer een rijstrook open op A67 na dodelijk ongeval

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen