Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel ongelukken op Limburgse deel A67

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 18:31

Op de A67 bij Venlo vinden zorgwekkend veel ongelukken plaats.

Dat meldt Omroep Brabant, gebaseerd op een eigen onderzoek.

Cijfers
Uit de meest recente cijfers van Rijkswaterstaat, die van 2017, blijkt dat het op de snelweg bij Venlo maar liefst 94 keer misging. Ter hoogte van Peel en Maas vonden in datzelfde jaar 39 ongevallen plaats.

Oorzaken
In totaal waren er in 2017 maar liefst 316 ongelukken op de A67. Daarvan waren er dus 133, oftewel ruim 40 procent, in Limburg. Tot de oorzaken behoort volgens Omroep Brabant dat het verkeer op de A67 de laatste jaren met 30 procent is toegenomen en dat er relatief veel vrachtverkeer op die snelweg rijdt.

Tragisch dieptepunt
Aanleiding om in de cijfers te duiken is de reeks ongevallen die op de A67 plaatsvindt. Tragisch dieptepunt is de aanrijding bij het Noord-Brabantse Asten waarbij maandag 26 juli meerdere vrachtwagens waren betrokken. Daarbij liet een vrachtwagenchauffeur het leven.

Gevolgen
Het autoverkeer van en naar Limburg ondervond lange tijd de gevolgen van dat ongeluk.

Lees ook: Weer een rijstrook open op A67 na dodelijk ongeval

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen