Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel onduidelijkheden over ecoduct A77 bij Heijen

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 16:57

Het is totaal onduidelijk of en wanneer het geplande ecoduct over de A77 bij Heijen wordt aangelegd. Dat blijkt uit het antwoord van het provinciebestuur op vragen van D66-statenlid Wilma van Dommelen.

Volgens het provinciebestuur ligt de sleutel bij het Rijk. Dat is bezig met een 'heroverweging' van het oplossen van knelpunten in de rijksinfrastructuur. Maar wanneer dat tot een besluit leidt, is onbekend.

De provincie zegt daarom zelf een pas op de plaats te hebben gemaakt. Zo is gestopt met het verwerven van grond die nog nodig is voor de bouw van het ecoduct.

Kunnen niet verder
In een eerdere samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie en de gemeente Gennep is afgesproken dat er alles aan zou worden gedaan om in het eerste kwartaal van 2014 te beginnen met de aanleg. Maar door de opstelling van het Rijk kunnen we niet verder, is de boodschap van het provinciebestuur.

Het ecoduct over de A77 bij Heijen moet de natuurgebieden Maasduinen, Niersdal en Zeldersche Driessen verbinden met het Reichswald aan Duitse kant.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Na jarenlange onzekerheid definitief geen ecoduct over A77
D66 wil opheldering over forse vertraging ecoduct Heijen
Drie Duitsers met dik pak geld van de snelweg gehaald
Snelwegen slibben dicht door ongeval en autobrand
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen