Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel nieuwe namen op PVV-kandidatenlijst

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 18:57

De fractie van de PVV in het Limburgs Parlement wordt flink vernieuwd. In de top 10 van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart staan namelijk zes nieuwe gezichten.

De eerste drie plaatsen zijn wel voor zittende Statenleden.

Housmans, Hermans en Bosch
Bekend was al dat fractievoorzitter Robert Housmans uit Born lijsttrekker wordt. Statenlid Lei Hermans uit Koningsbosch staat tweede, Mart Bosch uit Heerlen derde. Hermans en Bosch beginnen daarmee aan hun derde periode in het Limburgs Parlement.

Lees ook: Robert Housmans PVV-lijsttrekker bij Statenverkiezingen

Nieuwkomers
Op de vierde plek staat de eerste nieuwkomer, René Claassen uit Landgraaf.
Hij wordt gevolgd door Roel van Bijnen uit Ulestraten en Charline Jiménez uit Venlo. Zij is de eerste vrouw op de lijst en stond ook op de kandidatenlijst van de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar in Venlo. Zevende is Bart Megens uit Bergen, achtste Roger Ernst uit Landgraaf.

Fijnje
Zittend Statenlid Donald Fijnje uit Tegelen is terug te vinden op plek negen. Ook hij begint aan zijn derde periode als hij wordt herkozen. Fijnje is tevens fractievoorzitter van de PVV in de gemeenteraad van Venlo.

Venlo en Geleen
De top tien wordt gecompleteerd door Leon Thelen uit Venlo. Die wordt op plek elf gevolgd door Thijs Klaassen uit Geleen. Hij zit ook in de gemeenteraad in Sittard-Geleen.

Lijstduwer
Van de vijf resterende huidige Statenleden van de PVV-fractie heeft Daryl
Pfoster uit Buchten ervoor gekozen op een waarschijnlijk onverkiesbare dertiende plaats te gaan staan. Pfoster wil zich meer gaan richten op zijn raadslidmaatschap, ook in Sittard-Geleen. Hans van Soest uit Venlo is lijstduwer met een 25e plaats. Hij is tevens raadslid in Venlo. Frank Sturtz uit Schinveld staat vlak boven hem op plek 24.

De Statenleden Niek van der Loo uit Roermond en Boudewijn Simons uit Maastricht zijn respectievelijk op een veertiende en vijftiende plaats terecht gekomen.

Uitgebalanceerd
Fractievoorzitter Robert Housmans spreekt van een zeer uitgebalanceerde lijst waarin alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd. Van ondernemer en docent tot vrachtwagenchauffeur, student en grensbewaker. Dat er veel nieuwe gezichten in de top tien staan heeft volgens hem te maken met de luxe situatie dat er veel keuze was uit kwalitatief sterke kandidaten. Het gaat ook allemaal om mensen die uitstekend passen in een team, aldus Housmans.

Twee vrouwen
Opvallend is wel dat er maar twee vrouwen op de lijst van 25 kandidaten staan, op plaats zes en zestien. "We hopen dat dat er in de toekomst meer worden. Maar je moet wel de keuze hebben en ze moeten zelf ook willen", zegt Housmans. De PVV heeft momenteel negen zetels in het Limburgs Parlement en is daarmee na het CDA de grootste fractie.

De PVV streeft ernaar om in maart weer de grootste te worden en daarmee het voortouw te kunnen nemen bij de onderhandelingen over een nieuwe coalitie. Wilders was vrijdag in Maastricht en zei daar dat hij wilde dat de PVV weer moest gaan meebesturen in Limburg.

Lees ook: Wilders wil dat PVV weer gaat meebesturen in Limburg

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen