Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel nieuwe namen op PVV-kandidatenlijst

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 18:57

De fractie van de PVV in het Limburgs Parlement wordt flink vernieuwd. In de top 10 van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart staan namelijk zes nieuwe gezichten.

De eerste drie plaatsen zijn wel voor zittende Statenleden.

Housmans, Hermans en Bosch
Bekend was al dat fractievoorzitter Robert Housmans uit Born lijsttrekker wordt. Statenlid Lei Hermans uit Koningsbosch staat tweede, Mart Bosch uit Heerlen derde. Hermans en Bosch beginnen daarmee aan hun derde periode in het Limburgs Parlement.

Lees ook: Robert Housmans PVV-lijsttrekker bij Statenverkiezingen

Nieuwkomers
Op de vierde plek staat de eerste nieuwkomer, René Claassen uit Landgraaf.
Hij wordt gevolgd door Roel van Bijnen uit Ulestraten en Charline Jiménez uit Venlo. Zij is de eerste vrouw op de lijst en stond ook op de kandidatenlijst van de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar in Venlo. Zevende is Bart Megens uit Bergen, achtste Roger Ernst uit Landgraaf.

Fijnje
Zittend Statenlid Donald Fijnje uit Tegelen is terug te vinden op plek negen. Ook hij begint aan zijn derde periode als hij wordt herkozen. Fijnje is tevens fractievoorzitter van de PVV in de gemeenteraad van Venlo.

Venlo en Geleen
De top tien wordt gecompleteerd door Leon Thelen uit Venlo. Die wordt op plek elf gevolgd door Thijs Klaassen uit Geleen. Hij zit ook in de gemeenteraad in Sittard-Geleen.

Lijstduwer
Van de vijf resterende huidige Statenleden van de PVV-fractie heeft Daryl
Pfoster uit Buchten ervoor gekozen op een waarschijnlijk onverkiesbare dertiende plaats te gaan staan. Pfoster wil zich meer gaan richten op zijn raadslidmaatschap, ook in Sittard-Geleen. Hans van Soest uit Venlo is lijstduwer met een 25e plaats. Hij is tevens raadslid in Venlo. Frank Sturtz uit Schinveld staat vlak boven hem op plek 24.

De Statenleden Niek van der Loo uit Roermond en Boudewijn Simons uit Maastricht zijn respectievelijk op een veertiende en vijftiende plaats terecht gekomen.

Uitgebalanceerd
Fractievoorzitter Robert Housmans spreekt van een zeer uitgebalanceerde lijst waarin alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd. Van ondernemer en docent tot vrachtwagenchauffeur, student en grensbewaker. Dat er veel nieuwe gezichten in de top tien staan heeft volgens hem te maken met de luxe situatie dat er veel keuze was uit kwalitatief sterke kandidaten. Het gaat ook allemaal om mensen die uitstekend passen in een team, aldus Housmans.

Twee vrouwen
Opvallend is wel dat er maar twee vrouwen op de lijst van 25 kandidaten staan, op plaats zes en zestien. "We hopen dat dat er in de toekomst meer worden. Maar je moet wel de keuze hebben en ze moeten zelf ook willen", zegt Housmans. De PVV heeft momenteel negen zetels in het Limburgs Parlement en is daarmee na het CDA de grootste fractie.

De PVV streeft ernaar om in maart weer de grootste te worden en daarmee het voortouw te kunnen nemen bij de onderhandelingen over een nieuwe coalitie. Wilders was vrijdag in Maastricht en zei daar dat hij wilde dat de PVV weer moest gaan meebesturen in Limburg.

Lees ook: Wilders wil dat PVV weer gaat meebesturen in Limburg

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen