Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Veel mis bij Floris in Venray'

Geplaatst opdonderdag 2 april 2015 - 7:26

De directie van het failliete leerwerkbedrijf Floris in Venray heeft zich bezondigd aan onbehoorlijk bestuur. Dat zegt curator Frans van Hooft.

Hij constateert dat er veel mis was bij het bedrijf dat kansarme jongeren wilde opleiden voor een baan in de horeca. Vanaf de opening in mei 2014 werd geen boekhouding gevoerd, zodat onduidelijk was hoe het bedrijf ervoor stond.

Stagiair
Pas nadat een stagiair de rekeningen in een boekhoudsysteem had ingevoerd, bleek in december 2014 dat de financiële situatie slecht was. Dat heeft ertoe geleid dat het bedrijf in februari 2015 het faillissement moest aanvragen. Zes werknemers kwamen op straat te staan.

De inventaris is vlak voor het faillissement verkocht aan de stichting die het café-restaurant verhuurde. De stichting en het leerwerkbedrijf werden geleid door dezelfde personen. De rekening is nooit betaald.

Curator Van Hooft vermoedt dat schuldeisers bewust zijn benadeeld. Hij heeft overeenkomsten vernietigd, zodat de spullen weer eigendom van het bedrijf zijn.

Over de kop
Dinerbonnen werden verkocht terwijl het leerwerkbedrijf wist dat het over de kop zou gaan. De curator roept mensen met tegoedbonnen op zich bij hem te melden.
Over 2014 leed Floris een verlies van 170.000 euro. Voor zover bekend bedraagt de schuld 130.000 euro, maar nog niet alle vorderingen zijn binnen, aldus de curator.
Hij voert besprekingen met overnamekandidaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Serieuze overnamekandidaten Floris in Venray
Slechte boekhouding frustreert doorstart Floris
Huurbaas vraagt faillissement van Floris in Venray aan
Ook stichting Floris in Venray nu failliet
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen