Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Veel mis bij Floris in Venray'

Geplaatst opdonderdag 2 april 2015 - 7:26

De directie van het failliete leerwerkbedrijf Floris in Venray heeft zich bezondigd aan onbehoorlijk bestuur. Dat zegt curator Frans van Hooft.

Hij constateert dat er veel mis was bij het bedrijf dat kansarme jongeren wilde opleiden voor een baan in de horeca. Vanaf de opening in mei 2014 werd geen boekhouding gevoerd, zodat onduidelijk was hoe het bedrijf ervoor stond.

Stagiair
Pas nadat een stagiair de rekeningen in een boekhoudsysteem had ingevoerd, bleek in december 2014 dat de financiële situatie slecht was. Dat heeft ertoe geleid dat het bedrijf in februari 2015 het faillissement moest aanvragen. Zes werknemers kwamen op straat te staan.

De inventaris is vlak voor het faillissement verkocht aan de stichting die het café-restaurant verhuurde. De stichting en het leerwerkbedrijf werden geleid door dezelfde personen. De rekening is nooit betaald.

Curator Van Hooft vermoedt dat schuldeisers bewust zijn benadeeld. Hij heeft overeenkomsten vernietigd, zodat de spullen weer eigendom van het bedrijf zijn.

Over de kop
Dinerbonnen werden verkocht terwijl het leerwerkbedrijf wist dat het over de kop zou gaan. De curator roept mensen met tegoedbonnen op zich bij hem te melden.
Over 2014 leed Floris een verlies van 170.000 euro. Voor zover bekend bedraagt de schuld 130.000 euro, maar nog niet alle vorderingen zijn binnen, aldus de curator.
Hij voert besprekingen met overnamekandidaten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Serieuze overnamekandidaten Floris in Venray
Slechte boekhouding frustreert doorstart Floris
Huurbaas vraagt faillissement van Floris in Venray aan
Ook stichting Floris in Venray nu failliet
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen