Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel minder animo voor hoogwatergift Giro 777 dan verwacht

Geplaatst opwoensdag 25 augustus 2021 - 12:16

Geen 8000, geen 2000 maar hooguit 1500 gedupeerden van het hoogwater hebben een beroep gedaan op een gift van 1000 euro van het rampenfonds van giro 777.

Dat blijkt uit cijfers die L1 heeft opgevraagd.

Miljoenen in kas
De miljoenen euro's voor de slachtoffers van het hoogwater in Limburg stromen binnen, maar wat gebeurt er met al dat geld? Dat is de grote vraag nu woensdagavond in Valkenburg benefietconcert Limburg oet de drup plaatsvindt waar enkele tientalen muzikanten belangeloos aan meedoen. Eerder haalde al Omroep Max ruim twee miljoen euro op voor de slachtoffers en werd bekend dat het Rampenfonds Limburg nog één miljoen in kas heeft voor de gedupeerden. Via giro 777 van het Rampenfonds werd eerder het grootste bedrag opgehaald, ruim 11 miljoen euro.

Lees ook: Gift Giro 777: Ruim kwart van aanvragen komt uit Valkenburg

Minder aanvragen
Dat fonds hield er eerst rekening mee dat 8000 mensen water in hun woning zouden hebben gehad. Die zouden dan een gift van 1000 euro per woning kunnen krijgen. Vorige week werd die schatting al fors naar beneden bijgesteld, het zou gaan om slechts 2000 gevallen. En nu blijkt dat het werkelijke aantal rond de 1500 zal liggen. Nog steeds veel slachtoffers dus, maar veel minder dan eerder werd gedacht. Voorwaarde voor de gift is wel dat er water in de woning moet hebben gestaan op plinthoogte. Water in de kelder is in de meeste gevallen onvoldoende.

Lees ook: Zo'n 2000 aanvragen voor 1000 euro uit rampenfonds Giro 777

Uit de gemeente Valkenburg komen met 750 stuks veruit de meeste aanvragen. Meerssen volgt met 300, Gulpen-Wittem 200, Heerlen 80 en Kerkrade heeft er 70. Maastricht, Roermond en Venlo zijn samen goed voor ongeveer honderd aanvragen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen