Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel minder animo voor hoogwatergift Giro 777 dan verwacht

Geplaatst opwoensdag 25 augustus 2021 - 12:16

Geen 8000, geen 2000 maar hooguit 1500 gedupeerden van het hoogwater hebben een beroep gedaan op een gift van 1000 euro van het rampenfonds van giro 777.

Dat blijkt uit cijfers die L1 heeft opgevraagd.

Miljoenen in kas
De miljoenen euro's voor de slachtoffers van het hoogwater in Limburg stromen binnen, maar wat gebeurt er met al dat geld? Dat is de grote vraag nu woensdagavond in Valkenburg benefietconcert Limburg oet de drup plaatsvindt waar enkele tientalen muzikanten belangeloos aan meedoen. Eerder haalde al Omroep Max ruim twee miljoen euro op voor de slachtoffers en werd bekend dat het Rampenfonds Limburg nog één miljoen in kas heeft voor de gedupeerden. Via giro 777 van het Rampenfonds werd eerder het grootste bedrag opgehaald, ruim 11 miljoen euro.

Lees ook: Gift Giro 777: Ruim kwart van aanvragen komt uit Valkenburg

Minder aanvragen
Dat fonds hield er eerst rekening mee dat 8000 mensen water in hun woning zouden hebben gehad. Die zouden dan een gift van 1000 euro per woning kunnen krijgen. Vorige week werd die schatting al fors naar beneden bijgesteld, het zou gaan om slechts 2000 gevallen. En nu blijkt dat het werkelijke aantal rond de 1500 zal liggen. Nog steeds veel slachtoffers dus, maar veel minder dan eerder werd gedacht. Voorwaarde voor de gift is wel dat er water in de woning moet hebben gestaan op plinthoogte. Water in de kelder is in de meeste gevallen onvoldoende.

Lees ook: Zo'n 2000 aanvragen voor 1000 euro uit rampenfonds Giro 777

Uit de gemeente Valkenburg komen met 750 stuks veruit de meeste aanvragen. Meerssen volgt met 300, Gulpen-Wittem 200, Heerlen 80 en Kerkrade heeft er 70. Maastricht, Roermond en Venlo zijn samen goed voor ongeveer honderd aanvragen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen