Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgse jongeren krijgen jeugdhulp

Geplaatst opvrijdag 28 april 2017 - 11:20

Bijna 13 procent van de Limburgse jongeren tot achttien jaar krijgt jeugdhulp. Onze provincie is daarmee, samen met Groningen, koploper in het verstrekken van jeugdhulp in Nederland.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op uit onderzoek over het jaar 2016.

Jeugdhulp
Landelijk kregen 367.000 kinderen jeugdhulp. Jeugdhulp bestaat uit het begeleiden en behandelen van jeugdigen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen. Ruim een kwart (27 procent) van de jeugdhulpjongeren was afkomstig uit een eenoudergezin.

Roermond
Het percentage jongeren met jeugdhulp was het hoogst in Hoogezand-Sappemeer, maar ook Roermond scoort landelijk hoog. In de Limburgse gemeente ontvangt 15,1 procent van de minderjarigen jeugdhulp. Ook andere gemeenten in Limburg hebben relatief veel jeugdhulpklantjes.

Binnen de provincie wordt in Mook en Middelaar (7,4 procent), Voerendaal (7,5) en Peel en Maas (8,1) de minste jeugdhulp verschaft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jeugdhulp voor 25.000 jongeren in Limburg
Aantal Limburgse wanbetalers zorgpremie flink gedaald
Hangjongeren Criminaliteit
Meer Limburgse jongeren in de jeugdzorg
Ruim 8.700 Limburgse baby's geboren in 2017
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen