Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgse gemeenten voor vuurwerkverbod

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 16:57

Veel fracties van Limburgse partijen zijn voor een vuurwerkverbod. Dat blijkt uit een rondgang van L1.

In onder meer Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo is een meerderheid van de partijen in de raad waarschijnlijk voor een vuurwerkverbod. De opvattingen variëren van een algeheel vuurwerkverbod tot het instellen van vuurwerkvrije zones. Heerlen heeft vlak voor de kerst unaniem ingestemd met een motie van de PvdD voor het instellen van vuurwerkvrije zones in 2020.

VVD en CDA zijn voor
Naast partijen als D66 en GroenLinks valt op dat ook een aantal fracties van CDA en VVD uitdrukkelijk voor een vuurwerkverbod zijn. Dit in tegenstelling tot de landelijke opvatting van deze partijen.

Fractievoorzitter Marianne Steenmetz van de VVD in Venlo geeft aan dat haar partij normaal gesproken geen voorstander van dit soort verboden is, maar dat de problematiek momenteel onaanvaardbaar is. "Wij zeggen als fractie volmondig ja tegen een verbod."

Motie
De VVD in Venlo heeft het initiatief genomen om samen op te trekken om een vuurwerkverbod te realiseren. In Maastricht is er al een motie van GroenLinks ingediend voor het gefaseerd invoeren van het vuurwerkverbod, te beginnen met vuurwerkvrije zones vanaf 2020. Deze motie wordt in de eerstvolgende raadsvergadering behandeld.

Een aantal fracties in de verschillende gemeenten geeft aan nog geen standpunt in te hebben genomen. Wel staat het bij elke partij op de agenda voor de eerstvolgende fractievergadering. Slechts enkele partijen hebben zich expliciet tégen een vuurwerkverbod uitgesproken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen