Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgers plaatsen zich voor NK judo

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:06

Veel jonge Limburgse judoka's maken hun opwachting op het NK judo in Almere komend weekend.

Het Nederlands Kampioenschap judo biedt kansen voor jonge talenten, omdat de WK-ploeg met Juul Franssen uit Reuver ontbreekt. In totaal komen er zestien Limburgse judoka's in actie.

Limburgse vertegenwoordiging
Bij de mannen in de allerlichtste klasse doen zelfs drie Limburgers een gooi naar de nationale titel. In de klasse tot 60 kilogram doen Mauro Martin, Ivo Verhorstert en Bart Weling mee. Alle drie trainen ze in Echt. In de klasse -90 kilogram is Mistral Janssen uit Geleen kanshebber op het eremetaal.

Vrouwen
Bo Goedhart, Suzanne Zegers en Danique Janssen doen een gooi naar een medaille in de lichtste gewichtsklasse bij de vrouwen. Lisa Mullenberg uit Maastricht en Sem van Dun hebben zich geplaatst in de klasse -63 kilogram en dat geldt ook voor Ilona Savelkoul uit Nieuwstadt die in de klasse boven de 78 kilogram uitkomt.

Nieuwe impuls
Veel van de Limburgse judoka's trainen bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Echt. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuwe grote judohal. Het RTC, dat nu nog in een oude zaal gehuisvest is, barst uit zijn voegen. Het is de bedoeling dat het RTC een nieuwe impuls geeft aan het judoniveau in Limburg.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen