Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgers plaatsen zich voor NK judo

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:06

Veel jonge Limburgse judoka's maken hun opwachting op het NK judo in Almere komend weekend.

Het Nederlands Kampioenschap judo biedt kansen voor jonge talenten, omdat de WK-ploeg met Juul Franssen uit Reuver ontbreekt. In totaal komen er zestien Limburgse judoka's in actie.

Limburgse vertegenwoordiging
Bij de mannen in de allerlichtste klasse doen zelfs drie Limburgers een gooi naar de nationale titel. In de klasse tot 60 kilogram doen Mauro Martin, Ivo Verhorstert en Bart Weling mee. Alle drie trainen ze in Echt. In de klasse -90 kilogram is Mistral Janssen uit Geleen kanshebber op het eremetaal.

Vrouwen
Bo Goedhart, Suzanne Zegers en Danique Janssen doen een gooi naar een medaille in de lichtste gewichtsklasse bij de vrouwen. Lisa Mullenberg uit Maastricht en Sem van Dun hebben zich geplaatst in de klasse -63 kilogram en dat geldt ook voor Ilona Savelkoul uit Nieuwstadt die in de klasse boven de 78 kilogram uitkomt.

Nieuwe impuls
Veel van de Limburgse judoka's trainen bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Echt. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuwe grote judohal. Het RTC, dat nu nog in een oude zaal gehuisvest is, barst uit zijn voegen. Het is de bedoeling dat het RTC een nieuwe impuls geeft aan het judoniveau in Limburg.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen