Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgers plaatsen zich voor NK judo

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:06

Veel jonge Limburgse judoka's maken hun opwachting op het NK judo in Almere komend weekend.

Het Nederlands Kampioenschap judo biedt kansen voor jonge talenten, omdat de WK-ploeg met Juul Franssen uit Reuver ontbreekt. In totaal komen er zestien Limburgse judoka's in actie.

Limburgse vertegenwoordiging
Bij de mannen in de allerlichtste klasse doen zelfs drie Limburgers een gooi naar de nationale titel. In de klasse tot 60 kilogram doen Mauro Martin, Ivo Verhorstert en Bart Weling mee. Alle drie trainen ze in Echt. In de klasse -90 kilogram is Mistral Janssen uit Geleen kanshebber op het eremetaal.

Vrouwen
Bo Goedhart, Suzanne Zegers en Danique Janssen doen een gooi naar een medaille in de lichtste gewichtsklasse bij de vrouwen. Lisa Mullenberg uit Maastricht en Sem van Dun hebben zich geplaatst in de klasse -63 kilogram en dat geldt ook voor Ilona Savelkoul uit Nieuwstadt die in de klasse boven de 78 kilogram uitkomt.

Nieuwe impuls
Veel van de Limburgse judoka's trainen bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Echt. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuwe grote judohal. Het RTC, dat nu nog in een oude zaal gehuisvest is, barst uit zijn voegen. Het is de bedoeling dat het RTC een nieuwe impuls geeft aan het judoniveau in Limburg.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen