Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgers onaangenaam verrast na online shoppen

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 19:43

Veel Limburgers zijn onbekend met douane-kosten bij online bestellingen. Bijna zeventig procent van de Limburgers die via internet bestelt bij een online shop buiten de EU weet niet dat achteraf meer betaald moet worden voor het gekochte product.

Dat blijkt uit onderzoek dat de douane heeft laten uitvoeren.

Goedkoop duurkoop
Bij drie van de tien Limburgers zijn de aankopen duurder uitgevallen omdat bij bestellingen buiten de Europese Unie extra kosten zijn berekend. Vooral elektronica en gadgets zijn populair, maar ook kleding, schoenen en tassen worden vaak online buiten de Europese Unie besteld. Voornamelijk komen de producten uit China waar de prijzen vaak erg laag liggen en de verzendkosten meestal nihil zijn.

Tegenvaller
De Douane laat weten dat je bij kosten boven de 22 euro goed moet kijken of je ook btw hebt afgedragen. Als dat niet zo is, kan er een naheffing komen. De consument kan dan een brief van de Douane verwachten en dan kan het koopje vaak duurder uitvallen.

Video: L1

Babykleertjes
Ans Bisschops uit Hoensbroek is zo'n koper die niet doorhad dat er extra kosten bij zouden komen. "Ik werd voor de tweede keer oma en wilde graag de eerste babykleertjes bestellen. Online bestellen was een stuk goedkoper dan de kleertjes hier, dacht ik. Ik kocht meer dan in eerste instantie bedoeld was". Maar Bisschops werd onaangenaam verrast en moest achteraf tientjes meer betalen.

Campagne
Ze is niet de enige. Daarom voert de Douane campagne. Juist nu, met de feestdagen voor de deur, moet je goed weten wat je bestelt. Naast de extra kosten zijn er nog meer specifieke regels.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen