Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel Limburgers onaangenaam verrast na online shoppen

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 19:43

Veel Limburgers zijn onbekend met douane-kosten bij online bestellingen. Bijna zeventig procent van de Limburgers die via internet bestelt bij een online shop buiten de EU weet niet dat achteraf meer betaald moet worden voor het gekochte product.

Dat blijkt uit onderzoek dat de douane heeft laten uitvoeren.

Goedkoop duurkoop
Bij drie van de tien Limburgers zijn de aankopen duurder uitgevallen omdat bij bestellingen buiten de Europese Unie extra kosten zijn berekend. Vooral elektronica en gadgets zijn populair, maar ook kleding, schoenen en tassen worden vaak online buiten de Europese Unie besteld. Voornamelijk komen de producten uit China waar de prijzen vaak erg laag liggen en de verzendkosten meestal nihil zijn.

Tegenvaller
De Douane laat weten dat je bij kosten boven de 22 euro goed moet kijken of je ook btw hebt afgedragen. Als dat niet zo is, kan er een naheffing komen. De consument kan dan een brief van de Douane verwachten en dan kan het koopje vaak duurder uitvallen.

Video: L1

Babykleertjes
Ans Bisschops uit Hoensbroek is zo'n koper die niet doorhad dat er extra kosten bij zouden komen. "Ik werd voor de tweede keer oma en wilde graag de eerste babykleertjes bestellen. Online bestellen was een stuk goedkoper dan de kleertjes hier, dacht ik. Ik kocht meer dan in eerste instantie bedoeld was". Maar Bisschops werd onaangenaam verrast en moest achteraf tientjes meer betalen.

Campagne
Ze is niet de enige. Daarom voert de Douane campagne. Juist nu, met de feestdagen voor de deur, moet je goed weten wat je bestelt. Naast de extra kosten zijn er nog meer specifieke regels.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen