Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel kritiek op nieuwe baan van Bert van Marwijk

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 20:41

De overgang van Bert van Marwijk naar Saudi-Arabië is niet onverdeeld enthousiast ontvangen. Vooral op sociale media regent het kritische reacties.

Vooral de mensenrechten in het Arabische land worden veelvuldig aangehaald om Van Marwijks keuze te bekritiseren.

Dictatuur en zweepslagen
"Weet Bert van Marwijk wel dat Saudi-Arabië een dictatuur is waar wekelijks mensen onthoofd worden? Lekker voetballen jongen", twittert René. En ook Kris Oosting is duidelijk in zijn commentaar. "Mooie stap voor Bert van Marwijk. Bondscoach van Saudi-Arabië. Een land waar bloggers vaker last hebben van een zweepslag dan voetballers."

Oude uitspraken
Andere mensen op sociale media slaan Van Marwijk dan weer om de oren met uitspraken die hij eerder deed over het aan Qatar toegewezen WK Voetbal. Van Marwijk zei daar toen over: "Het allerergste is dat mensen de dood vinden bij de bouw van de stadions. Het is nog anders dan in Brazilië, omdat er zulke slechte leefomstandigheden zijn in Qatar. En van arbeiders die dwarsliggen, wordt het paspoort afgepakt. Dat is natuurlijk te gek voor woorden."

Mensenrechten
Dat Van Marwijk nu ja zegt tegen Saudi-Arabië komt hem dan ook op kritiek te staan. "Daar is het veel beter gesteld met de mensenrechten dan in Qatar, toch Bert?", vraagt Avinash Bhikhie zich af op Twitter.

Lees ook:
- Van Marwijk neemt Van Bommel mee naar Saudi-Arabië
- Bert van Marwijk nieuwe bondscoach Saudi-Arabië

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Johan Derksen vernietigend over Bert van Marwijk
Bert van Marwijk wint weer met Saudi-Arabië
Wedstrijd Van Marwijk tegen Palestina uitgesteld
Van Marwijk neemt Van Bommel mee naar Saudi-Arabië
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen