Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel klachten vliegveld Beek van kleine groep

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 16:22

Een groot deel van de bijna 40.000 klachten over Maastricht Aachen Airport die vorig jaar binnenkwamen, was afkomstig van slechts een klein aantal klagers.

Dat meldt het vliegveld.

Zes klachten per dag
Vijf personen waren samen goed voor 8247 klachten, oftewel 21 procent van alle meldingen. Eén inwoner van Meerssen meldde zich zelfs een kleine 2500 keer, gemiddeld zes keer per dag. Nog eens 39 mensen waren goed voor 15.700 klachten, waarmee een groep van 44 mensen verantwoordelijk was voor meer dan de helft van alle klachten.

Lees ook: Ruim 39.000 klachten over Maastricht Aachen Airport

Vliegbewegingen
In totaal waren er in 2018 op het vliegveld in Beek 16500 vliegbewegingen, dus 8250 vliegtuigen die landden en weer opstegen. Per vliegtuig kwamen er dus gemiddeld bijna vijf klachten binnen.

Bijeenkomst
De cijfers over het aantal klachten komen op dezelfde dag dat een groep omwonenden uit Meerssen bij elkaar komt om een statement te maken bij het nieuwe provinciebestuur. "We gaan een document opstellen voor het nieuwe provinciebestuur en daarmee willen we ze overtuigen dat een uitbreiding van het vliegveld uit deze boze is", verklaart initiatiefnemer Frank Wormer.

Foto: Frank Moonen (L1)

Taxiën
Een van de aanwezigen is John Huizinga, die op 140 meter van de startbaan woont. Ook hij constateert dat de overlast fors is toegenomen. "Vooral door taxiënde vliegtuigen, die zeker als je erg dichtbij woont, voor overlast zorgen." De omwonenden zijn niet verbaasd over de groei van het aantal klachten.

Burgerinitiatief
"Sinds vorig jaar is het vele malen erger, vooral door grote en vaak verouderde vrachtvliegtuigen die 45 meter boven mijn huis vliegen", zegt Lou Wanten uit Geverik. Hij heeft 25 jaar nauwelijks overlast gehad, maar heeft nu met andere omwonenden het Burgerinitiatief Omwonenden Maastricht Aachen Airport heeft opgericht. "In korte tijd zijn we van 7 naar 350 leden gegaan. Dat zegt ook wel iets."

Een andere reden die de omwonenden noemen is de komst van prijsvechter Corendon, die haar vliegtuigen volgens de klagers laag over het Heuvelland zou laten vliegen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen