Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel interesse voor Smart Services Campus in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 17:53

40 partijen hebben interesse om deel te nemen aan de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De partijen variëren van kleine eenmanszaken tot grote internationaal opererende bedrijven. Dat zegt directeur Peter Verkoulen. Hij denkt op korte termijn de eerste onderhandelingen af te ronden.

40 miljoen
De Provincie, APG, Universiteit Maastricht investeren de komende 10 jaar bijna 40 miljoen in de campus. Het doel is 2000 à 2500 nieuwe banen te realiseren met tientallen start ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Het internationale bedrijf Accenture en de zakelijke dienstverlener Conclusion hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief. Volgens directeur Verkoulen is er zelfs interesse van een Chinees bedrijf voor de Campus.

Innovatieve producten
De Smart Services Campus is een initiatief van onder meer de Universiteit Maastricht, pensioenbedrijf APG en de Provincie Limburg. Rond de campus, die wordt gevestigd in een voormalig kantoorcomplex van ABP in Heerlen, moeten bedrijven zich vestigen die zich bezighouden met smart services. Samen moeten ze innovatieve producten gaan ontwikkelen op het gebied van automatisering en het verwerken van big data.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen