Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel interesse voor Smart Services Campus in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 17:53

40 partijen hebben interesse om deel te nemen aan de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De partijen variëren van kleine eenmanszaken tot grote internationaal opererende bedrijven. Dat zegt directeur Peter Verkoulen. Hij denkt op korte termijn de eerste onderhandelingen af te ronden.

40 miljoen
De Provincie, APG, Universiteit Maastricht investeren de komende 10 jaar bijna 40 miljoen in de campus. Het doel is 2000 à 2500 nieuwe banen te realiseren met tientallen start ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Het internationale bedrijf Accenture en de zakelijke dienstverlener Conclusion hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief. Volgens directeur Verkoulen is er zelfs interesse van een Chinees bedrijf voor de Campus.

Innovatieve producten
De Smart Services Campus is een initiatief van onder meer de Universiteit Maastricht, pensioenbedrijf APG en de Provincie Limburg. Rond de campus, die wordt gevestigd in een voormalig kantoorcomplex van ABP in Heerlen, moeten bedrijven zich vestigen die zich bezighouden met smart services. Samen moeten ze innovatieve producten gaan ontwikkelen op het gebied van automatisering en het verwerken van big data.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen