Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel hulp voor Steins gezin met schulden

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 11:50

Het Angolese gezin uit Stein waarvan de kinderen een koolmonoxidevergiftiging hebben opgelopen, krijgt veel hulp aangeboden uit het hele land.

Drie kinderen van het gezin staken dinsdagavond een barbecue aan in het huis omdat ze het koud hadden. Ook hadden ze honger. Gas en licht waren afgesloten in de woning omdat de familie een schuld heeft van 1000 euro.

Lees ook: Ouders 'barbecue-kinderen' geschrokken en boos

Bewusteloos
Door de damp van de barbecue raakte één van de kinderen bewusteloos. Ook de twee anderen kregen last van de koolmonoxide. Ze konden door ingrijpen van de buren net op tijd gered worden uit de woning. Een vierde kind was niet thuis.

Duizend euro
De situatie van het gezin heeft veel mensen aangegrepen. Een bedrijf uit Wormerveer heeft inmiddels de schuld van duizend euro betaald aan de energieleverancier.

Elektriciteit
Enexis heeft laten weten dat het Angolese gezin vrijdagochtend weer wordt aangesloten op het netwerk. De gemeente Stein is hiervoor een spoedprocedure gestart. De extra kosten daarvoor betaalt de gemeente.

Budgetbeheerder
Het gezin heeft verder hulp aangeboden gekregen van een budgetbeheerder. Woensdagavond hebben vader moeder en de vier kinderen gedineerd in een restaurant in Stein.

Woonruimte
De gemeente heeft vervangende woonruimte aangeboden voor de komende dag. Daar hebben ze geen gebruik van gemaakt. Ze overnachten voorlopig bij vrienden in Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ouders 'barbecue-kinderen' geschrokken en boos
Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis
Koolmonoxidelek Stein: bewoners voorlopig niet naar huis
Aanleunwoningen weer ontruimd om koolmonoxidelek
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen