Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel extra banen bij wapenopslag VS in Eygelshoven

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 10:41

Er komen 150 tot 220 extra banen bij op de wapenopslagplaats van het Amerikaanse leger in Eygelshoven.

Dat meldt het ministerie van Defensie. Op het complex bij Kerkrade staan tanks, pantservoertuigen en zware artilleriestukken opgeslagen.

Frequenter gebruik
Tot dusver is er sprake van langdurige opslag in Eygelshoven, maar de Amerikanen hebben besloten het wapentuig vaker te gaan gebruiken voor oefeningen. Het materieel zal geregeld worden gewisseld en moet binnen 48 uur inzetbaar zijn. Daarvoor zijn extra technische en logistieke functies nodig op de locatie.

Snel operationeel
"Dit onderstreept de band tussen de VS en Nederland", aldus minister Ank Bijleveld van Defensie. De opslagplaats moet medio volgend jaar gereed zijn voor haar nieuwe taak. De Amerikanen willen mobieler zijn in verband met de onvoorspelbare situatie aan de oostgrens van het NAVO-gebied, aldus Defensie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen